Viles Florides celebra el seu 5è Fòrum

Divendres 20 de maig, Sant Joan les Fonts va acollir la 5a edició del Fòrum de Viles Florides, la jornada tècnica i de formació d’aquest moviment que impulsa el verd urbà i la jardineria en més de 160 poblacions de Catalunya i Andorra.

Sota el títol Tornem al verd aquest Fòrum ha suposat reprendre aquesta activitat després de dos anys i ha permès reflexionar sobre les noves necessitats de verd urbà que s’han manifestat en pobles i ciutats després de la pandèmia. I és que jardins i parcs ja no són només espais de caràcter ornamental, sinó eixos de salut tant física i mental primordials per al benestar de les persones.

Aquesta edició del Fòrum de Viles Florides, que ha comptat amb la presència de la directora general d’Agricultura, la Sra. Elisenda Guillaumes, ha convidat enguany a una representació de Viles en Flor, el moviment de viles florides de la Comunitat Valenciana, que ha permès conèixer com es treballa el verd urbà en el seu territori. De la mà d’ACEDE Catalunya s’ha analitzat també la possibilitat de regar amb aigua de mar, i amb Mireia Teixidó s’ha plantejat les immenses possibilitats turístiques que tenen els jardins.

La cloenda del Fòrum ha anat a càrrec de la presidenta del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, Mercè Martínez, qui com a presidenta de la CHOC i per tant, de Viles Florides, ha volgut agrair la participació dels assistents i de totes les Viles que formen part del moviment, destacant el fet que aquestes jornades permeten “aprendre uns dels altres”. I és que per Martínez, “aquest ha de ser també el valor de Viles Florides: el compartir els beneficis que més flors, més plantes, els jardins, els arbres i el conjunt del verd urbà ens aporten com a pobles i ciutats i com a persones que hi habitem”.

Vista de l’Església de Sant Joan les Fonts
Un moment del Fòrum en què els representants de la Comunitat Valenciana han explicat el funcionament de les Viles en Flor al seu territori