La Junta del Mercat amb el president de la Generalitat

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s’ha trobat avui amb una representació de la Junta Rectora del Mercat de Flor i Planta, encapçalada pel seu president en Sito Vilarrubla.

Ha estat una reunió breu, al Palau de la Generalitat, que ha servit perquè des del Mercat se li plantegés la situació actual del nostre sector. S’ha parlat dels floricultors i horticultors ornamentals catalans, de la importància de la nostra activitat i els grans reptes que cal afrontar. Se li ha fet veure la manca d’ajudes als productors de flor i planta, i que a diferència d’altres àmbits de l’agricultura, el nostre compta amb poquíssima atenció per part de les administracions.

D’entre els diferents temes tractats, el president Torra s’ha mostrat especialment interessat per la marca CULTIU d’AQUÍ, que considera que caldria extendre a tot Catalunya i dotar-la de la rellevància pròpia d’una Denominació d’Origen. També ha lloat la tasca desenvolupada des del moviment Viles Florides, que promou l’enjardinament i els espais verds en els municipis i ciutats catalans.

A més del president Sito Villarrubla, han estat presents a la trobada amb Quim Torra la vicepresidenta Montse Gel, el tresorer Lluís Bartrés, el vicetresorer Toni Andrés i el vocal Jaume Brasó, en el que ha estat un preàmbul d’una reunió de treball que tindrà lloc demà dimarts amb Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.