La promoció de la flor i planta catalanes, eix de la primera trobada amb el president Puigdemont

Una delegació del Mercat de Flor i Planta, encapçalada pel president Josep Pastó, es va reunir el dilluns 20 de juny a la tarda amb el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb l’objectiu de presentar-li la nostra societat agrària i donar-li a conèixer la situació de la producció i comerç de flor i planta al país.

En concret, el Mercat va manifestar la necessitat de promoure el consum de flor i planta, que segueix percebent els efectes de la davallada produïda per la crisi econòmica i la notòria disminució d’obra i enjardinament públics. En aquest sentit, es va sol·licitar línies de finançament específiques per treballar amb aquesta finalitat i buscar canals d’atracció del consumidor particular, com una major presència de flors i plantes a la televisió.

També es va parlar de la voluntat d’internacionalitzar el comerç de flor i planta catalanes, sobretot al mercat francès, objectiu per al qual es va demanar una major implicació de la pròpia Generalitat, com ja fa amb d’altres sectors econòmics.

El president Puigdemont es va mostrar molt receptiu al conjunt de demandes exposades, i va oferir la màxima predisposició dels organismes de la Generalitat competents, com l’agència ACCIÓ, en ajudar als projectes tant comercials com de promoció que s’havien tractat, emplaçant al Mercat a treballar-hi directament.

A més del president Pastó, van participar a la trobada la vicepresidenta 2a Montse Gel, el vicetresorer Toni Andrés i la vicesecretària Fina Ribas.

(Fotografies de Jordi Bedmar, premsa Generalitat de Catalunya)

foto Puigdemont Jordi Bedmar 08 web1

foto Puigdemont Jordi Bedmar 06 web2