La nova consellera d’Agricultura visita el Mercat

Visita de la consellera Serret

La nova consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha visitat avui 26 de febrer el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya per tal de conèixer de primera mà la situació de la floricultura i horticultura ornamental del país.

Serret ha estat rebuda pel recentment reelegit president del Mercat i també president de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), Josep Pastó, qui amb altres membres de la Junta Rectora l’ha acompanyat en primer lloc a la Venta Directa, on ha pogut copsar directament l’ànim de productors, comercialitzadors i floristes.

Posteriorment, i després de signar el llibre d’honor del Mercat, la consellera Serret s’ha reunit amb diversos representants del sector, que li han transmès diverses demandes i la necessitat de treballar estretament pel futur de l’horticultura ornamental, tan afectada per fets com el decret de sequera, la crisi econòmica, la pujada de l’IVA i el comerç internacional.

Consellera web 2

La consellera ha dit entendre perfectament la situació i recollir “les inquietuds expressades”, i s’ha compromès a “posar unes bones bases de treball i generar confiança”. Tot i així, ha exigit una “corresponsabilitat del sector” en les tasques a desenvolupar juntament amb l’administració. Pel què fa a la necessitat d’inversió, ha considerat que “cal estudiar cada possible cas” i sobretot “treballar des de plataformes interprofessionals com pot ser la pròpia CHOC per desplegar el Pla Estratègic del sector i completar-lo des de la perspectiva actual”.

Meritxell Serret ha finalitzat la seva visita assegurant que “els reptes estan identificats i les estratègies a seguir ben clares” i que a partir d’aquí cal treballar fermament en aquesta legislatura curta en la que hi ha molta feina per fer.Consellera Serret

El Mercat de Flor agraïm la visita i el suport mostrat per la consellera Serret, amb qui esperem poder treballar profitosament en els propers mesos.