Resum de les demostracions de la Setmana Gran

El dilluns 9, el dimecres 11 i el divendres 13 de març vam celebrar la Setmana Gran del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, i més enllà de la proposta comercial de presentació de la flor, la planta i els complements que oferim per a la campanya de primavera, vam programar tres grans demostracions d’art floral i floristeria comercial, en sessions de matí i tarda per tal que tothom hi pogués assistir.

La primera demostració va ser amb Sergi González, 3r classificat de la Copa d’Espanya d’Art Floral del 2013, qui acompanyat de Maria Miras i Maria Carretero va fer una proposta de rams amb diferent construcció i també d’algunes presentacions de la rosa per a Sant Jordi. González, propietari de la floristeria Garciflors de Sabadell i president de l’associació de floristes d’aquesta ciutat vallesana, va elaborar treballs molt elaborats, amb estructures de creació pròpia, i va debatre amb els i les floristes presents la situació de la floristeria actual.

El dimecres va ser el torn de Didier Gilles, florista francès de Remoulins, una població entre Nîmes i Avignon on té la seva pròpia floristeria, Flora Gil. Formador de llarga experiència amb el col·lectiu Floraform, ha impartit cursos a diversos països i regions del món, i ara s’estrenava a Catalunya visitant el Mercat. Finalista de la Copa de França 2005, Gilles va fer un conjunt de rams i centres molt inspirats en la seva terra, de caràcter també molt comercial. Va ser un plaer conèixer la manera de treballar d’aquest “artesà de la flor”, com es va autodescriure, i qui ens va ensenyar algunes tècniques noves.

Finalment, el divendres va il·luminar-nos amb tots els seus coneixements de floristeria, tendències i inspiració, l’Eduard Maynegra, actual Campió d’Espanya d’Art Floral, qui representarà el país en la Copa d’Europa que es farà el 2016 a Gènova. El director de Flors Laguarda, de Santa Coloma de Farners, i president del Gremi de Floristes de Girona, va plantejar la seva demostració com una presentació de claus, consells i idees per dinamitzar les vendes de les nostres floristeries. Va fer molts treballs senzills, però innovadors, pensats per a fer atractives les flors i les plantes que tenim per oferir i lluitar contra les competències deslleials. Treballs amb planta, rams de Sant Jordi, algun arranjament “vintage” i com utilitzar els recursos dels quals disposem al Mercat.

Per veure tot allò que ens van ensenyar en Sergi, en Didier i l’Eduard només heu de mirar-vos els àlbums de fotos que us hem fet:

Àlbum Sergi González

Recull fotografies Sergi González

Àlbum Didier Gilles

Recull fotografies Didier Gilles

Àlbum Eduard Maynegra

Recull fotografies Eduard Maynegra