Confirmat! L’IVA de Flors i Plantes es redueix al 10%

El Congrés de Diputats ha aprovat aquesta tarda amb 310 vots a favor, 2 en contra i 1 abstenció l’esmena del Senat a la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l’ Impost sobre el Valor Afegit pel qual l’IVA de flors i plantes es rebaixa al tipus reduït del 10% a partir de l’1 de gener de 2015.

 

Aquesta modificació suposa deixar enrera pel comerç de flor i planta la tributació subjecta a l’IVA general del 21% que tant l’ha perjudicat des que es va començar a aplicar el setembre de  2012, i que juntament amb la ja llarga crisi econòmica va provocar un descens substancial del comerç de flors i plantes, la reducció de llocs de treball, i com a conseqüència final, la fallida de moltes empreses.

 

En nom del grup de Convergència i Unió, impulsors de l’esmena, el diputat Josep Sánchez Llibre, ha considerat que amb aquesta correcció de la Llei “hem aconseguit salvar de la ruïna el sector de flors i plantes”, i que ara caldrà treballar per “intentar recuperar els 20.000 llocs de treball que s’han perdut” a tot l’Estat. Per Sánchez Llibre, la recuperació al 10% suposa “implementar una fiscalitat competitiva per a què aquest sector pugui competir a nivell internacional amb països com Holanda, França i Portugal”.

 

 

El recàrrec d’equivalència, a l’1,4%

La rebaixa de l’IVA al tipus reduït del 10% comporta l’aplicació del recàrrec d’equivalència que li correspon, que és de l’1,4%, per aquells comerciants que el requereixen.

Així, mentre aquells productes que tributen un 21% d’IVA tenen un recàrrec del 5,2%, els de tipus reduït del 10% l’apliquen de l’1,4%, i els del superreduït del 4%, es queden amb el 0,5%.