El PP posposa la rebaixa de l’IVA de flors i plantes

La reducció de l’IVA en flors i plantes es farà esperar. En la sessió del Congrés celebrada el passat 18 de febrer, el Partit Popular va tombar amb els vots que li atorga la seva majoria absoluta, la Proposició No de Llei presentada per CiU en la qual instava el seu govern a rebaixar l’IVA cultural i el de flors i plantes, entre d’altres.

En el context del debat sobre l’IVA cultural, el diputat Josep Sánchez i Llibre, en nom de CiU, va demanar la recuperació de l’IVA reduït també per a la floricultura i horticultura ornamental, considerant que “el resultat de l’increment fiscal compensatori ha estat unes seqüeles nefastes pels sectors afectats, empobriment, una quantitat rellevant de petites i mitjanes empreses tancades, la disminució del consum i la pèrdua de llocs de treball”.

Tot i que el PP hi va votar en contra, el diputat popular Juan de Dios Ruano va assegurar que “comienza la cuenta atrás en la bajada del IVA y tenemos muestras de que estamos en tiempo de descuento”. Ruano va afirmar que “en el horizonte de actuación del Gobierno de España se sitúa la bajada de impuestos. Está en nuestro programa”.

Així doncs, caldrà tenir paciència i que el sector seguim treballant intensament, com fins ara, perquè el Govern estatal assumeixi d’una vegada per totes la rebaixa de la pressió fiscal sobre els nostres productes i activitats.