Els professors d’art floral de la Setmana Gran

Floos autors

 

Aquí tens els currículums dels professors/autors que faran les demostracions i tallers de la Setmana Gran:

(Font dels textos i les fotografies: www.floos.org)

 

 

 

 

CARLES JUBANY

http://www.floos.org

Jubany1En Carles ja va néixer entre les flors. L’any 1925 la seva família va obrir la primera floristeria a Sant Celoni (Barcelona). Ell forma part de la tercera generació de floristes que continua amb la història de “Can Fontanillas”. El seu recorregut en el disseny floral s’inicia als 17 anys, quan comença a formar-se a les escoles catalanes d’Art Floral. Al llarg d’aquests anys ha participat a més a seminaris amb professors reconeguts internacionalment.

D’altra banda també treballa habitualment com a docent a tallers, seminaris i demostracions a diferents països: Grècia, Romania, França, Anglaterra, Holanda, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Uruguai, EEUU, Espanya i Catalunya. Avui dia és propietari de dues floristeries, on treballa tot tipus de decoracions florals.

 

BRIGITTE HEINRICHS

http://www.brigitteheinrichs.com

BrigitteDissenyar amb materials naturals és la seva idea principal. Així que s’ha associat constantment el lema “Projectar amb la Natura” al seu treball.

La mestra florista viu a Alemanya i la seva feina la fa viatjar per tot el país i, de fet, per a la resta del món: ha treballat i demostrat a Anglaterra, Escòcia, Polònia, Dinamarca, Àustria, Suïssa, Itàlia i Espanya, però també a Rússia, Xina, Dubai, Macau, Hong Kong, Corea, Taiwan, Malàisia i Pakistan, Austràlia i Nova Zelanda.

Va adquirir experiència professional treballant amb Gregor Lersch a Bad Neuenahr (Alemanya), Gail Jones a Hamilton (Nova Zelanda) i en diversos dissenys de presentació i exposició nacional i internacional, com ara “La Presentació del disseny de la flor alemanya” al Floritopia a Corea, encarregat pel Ministeri d’Agricultura alemany.

 

JOSEPH MASSIE

http://www.josephmassie.com/

Massie1Els mitjans de comunicació es refereixen a Joseph com “l’artista floral de la seva generació’, Joseph Massie és àmpliament considerat com un dels millors artistes botànics d’Europa. Amb catorze anys, Joseph volia desesperadament una feina de cap de setmana, i després de superar les proves amb èxit va aconseguir treballar en una floristeria a la seva ciutat, a Liverpool, Regne Unit. Es va finançar els seus estudis i va començar a perfeccionar la seva pràctica i a desenvolupar un esperit creatiu, participant en intenses sessions d’entrenament amb els millors dissenyadors i artistes internacionals.

Ha participat en concursos regionals, seguit de concursos de disseny floral nacionals, i als dinou anys d’edat, va guanyar el seu primer concurs nacional de disseny, el BFA jove florista de l’Any 2007. Després de la seva victòria pel títol nacional, va donar els seus primers passos en l’escenari mundial en Eurofleurs (Bèlgica, Brussel·les, ’08). L’èxit europeu va ser seguit del molt respectat concurs ‘Competència WorldSkills 40a’ (Calgary, Canadà, 09), on es va convertir en el primer i únic competidor del Regne Unit que va portar a casa una medalla de bronze. Va completar la seva extraordinària carrera internacional en aconseguir la Medalla de Plata (en el segon lloc a Europa) a Eurofleurs, el Campionat Europeu de la Joventut (Manchester, Regne Unit) el 2010. Mentre experimentava l’èxit internacional, els premis es van repetir al seu país, guanyant disset concursos nacionals i internacionals. Entre ells cinc medalles d’or consecutives RHS – i quatre premis Best in Show – en el mundialment conegut RHS Chelsea Flower Show (’09 / ’10 / ’11 / ’12 / ’13). Joseph és la persona més jove en aconseguir aquesta gesta.

Al gener de 2013 va tornar a Liverpool per fundar el seu propi estudi amb un enfocament en l’expressió artística i innovadora de materials botànics.