40 anys de Mercat

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya hem celebrat, aquest 30 de setembre, el nostre 40è aniversari.

Ho hem fet amb un gran dinar de gala al restaurant Vil·la Minerva, de Sant Andreu de Llavaneres, que hem compartit amb tots aquells socis, clients, amics i col·laboradors que ho han desitjat.

A més, hem comptat amb la presència del molt honorable president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, la directora general d’Agricultura, Elisenda Guillaumes, a més de diferents representants polítics, de les patronals catalanes, d’entitats bancàries, així com les associacions de viveristes, els gremis de floristeria i jardineria, empreses de substrats i fitosanitaris i distribuïdors de complements, entre altres convidats del sector.

Ha estat un acte de celebració i d’agraïment, però en el qual l’actual presidenta Mercè Martínez també ha volgut reivindicar l’importantíssim paper que el Mercat ha jugat en el comerç de la flor i la planta del país al llarg d’aquests anys. Martínez ha fet una crida a donar-li un nou impuls al sector perquè sigui atractiu per a les noves generacions, tenint en compte el valor que flors i plantes prenen davant de la lluita contra el canvi climàtic i com a agents de benestar físic i mental de les persones.

L’esdeveniment, que ha presentat la periodista Marina Sala, ha servit també per homenatjar tots aquells que han estat presidents de l’entitat en les diferents etapes: Josep Torrents (1985-1989), Josep Noè (1997-2001), Josep M. Gel (2001-2003), Josep Vizcarro (2006-2012) i Jordi Rodón (2012-2014), a qui se’ls va fer entrega d’un quadre commemoratiu. També hi va haver un record per a aquells que ja no hi són, com Jaume Mitjans (1983-1985), qui va ser el primer president de la societat i qui va inaugurar el primer mercat el 1983; Llorenç Vila (1989-1993), Josep Pastó (2014-2017) i Sito Vilarrubla (2017-2020).

Aquest dinar de gala ha tingut el patrocini de les empreses CARINSA i MAPFRE, i és el colofó a tot un curs d’activitats per recordar aquests anys de treball a favor del cultiu i el comerç de la flor i la planta produïda a Catalunya i de la promoció de la floristeria i la jardineria.