Per prevenció contra la Xylella, evitem el comerç de Polygala

Des de la Generalitat de Catalunya, i mitjançant una taula de treball específica amb diferents representants del nostre sector, s’està treballant intensament en la prevenció de l’entrada de la plaga de Xylella fastidiosa al nostre territori.

La Xylella és una bactèria molt agressiva que, en cas de detectar-se un exemplar afectat comporta mesures radicals com la immobilització general de planta, l’eliminació total dels vegetals susceptibles d’infecció en una circumferència de 50m i la restricció de moviment de plantes en una zona tampó de 2,5km. Seria una catàstrofe sectorial per a la nostra zona.

Aquesta bactèria afecta una llarga llista d’espècies, però es consideren plantes hoste d’alt risc les plantes del cafè, l’olivera, l’ametller, la lavandula, el baladre –nerium oleander- i la polygala (espècie, aquesta última, de la qual la Generalitat en desaconsella totalment la comercialització en considerar-se “un iman per a la xylella”).

És per això que des del Mercat de Flor i Planta es demana a socis i usuaris que s’abstinguin de comercialitzar la polígala (polygala myrtifolia) fins a nova ordre, i que es vetlli especialment per a què es compleixin els requisits fitosanitaris de totes les altres espècies susceptibles de plaga, gestionant correctament els Passaports Fitosanitaris de les produccions i activitats de compra-venda i treballant amb proveïdors de confiança.

En podeu veure informació molt completa al següent enllaç del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/agricultura/dar_sanitat_vegetal_nou/dar_plagues_males_herbes/dar_plagues/bacteris/xylella-fastidiosa/