La consellera Budó visita el Mercat

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha visitat aquest matí el Mercat de Flor i Planta, acompanyada de la diputada Míriam Nogueras, de JuntsxCat.

Ambdues han pogut veure la Venda Directa en plena activitat i després s’han reunit amb una representació de la Junta Rectora formada per la presidenta Mercè Martínez, el vicepresident Jordi Rodón i la tresorera Montse Ramon. En aquesta trobada se’ls ha presentat el Mercat de Flor i Planta i el pes que té dins el sector ornamental essent el principal canal de distribució de flors i plantes en origen que hi ha al Sud d’Europa.

Se’ls ha exposat la situació viscuda en pandèmia i alhora com des del Mercat estem afrontant un conjunt de projectes per a dinamitzar el sector i dotar-lo d’un futur tant per als actuals cultivadors i comercialitzadors com per a les generacions que hi continuaran treballant.

Els hem demanat suport per tal d’optar a Fons Europeus que ens permetin assumir aquests projectes i també que recolzin les accions encaminades a què flors i plantes puguin ser considerades essencials.

La reunió també ha servit per demanar un reconeixement real a la formació en floristeria, art floral i paisatgisme i per insistir en la necessitat que es permeti a floristeries estar obertes els caps de setmana.