Demanem la reobertura de les floristeries

La Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, entitat presidida pel Mercat de Flor i Planta, ha dirigit una carta a les conselleries de Vicepresidència i d’Agricultura demanant que es treballi per poder reobrir les floristeries tan aviat com sigui possible. Es demana incloure-les entre els establiments que tenen permesa l’obertura, com els centres de jardineria.

Les floristeries són comerços des d’on es distribueixen flors i plantes que són un producte agrari de caràcter perible, que malgrat per ara no aconseguim que es consideri essencial, sí pensem que mereix un tractament especial.

Tot i ser conscients que les mesures i restriccions que aplica la Generalitat de Catalunya són necessàries per evitar la transmissió de la Covid-19, hem demanat la intercessió d’aquestes conselleries per tal que, en les properes actualitzacions de les mesures del PROCICAT, les floristeries i comerços en els quals es distribueixen flors i plantes s’incorporin, com ja ho estan els centres de jardineria, en el conjunt d’excepcions per tal que puguin obrir els caps de setmana, respectant, és clar, els límits d’aforament establerts i les mesures prioritàries de mascareta-distància-mans-ventilació, com ja fan.