Una rosa per gaudir-la més que mai

La propera Diada de la Rosa del 23 de juliol es veu afectada per certes restriccions a Barcelona i Lleida, però roses i rosers podran ser adquirits amb seguretat als comerços de flor i planta

Floristeries, jardineries i tot tipus d’establiments autoritzats en la venda de flors i plantes estaran oberts el proper 23 de juliol per tal que la ciutadania puguem gaudir d’aquest especial i atípic DIA DE LA ROSA I EL LLIBRE d’aquest any 2020.

Els comerços que es troben en zones amb restriccions, com a Barcelona i Lleida, us vendran roses, rosers i el que necessiteu amb cita prèvia, i els que estiguin en d’altres municipis i ciutats ho faran com sempre, en els horaris habituals o els estipulats per les seves administracions locals.

Tots ells ho faran amb les mesures de seguretat pertinents i indicades pel pla PROCICAT: amb mascareta, distàncies de seguretat i les màximes condicions higièniques.

El Gremi de Floristes crida a celebrar aquest dia a “cada floristeria”, i en una nota explica que per les noves restriccions aplicades per la Generalitat de Catalunya a Barcelona i Lleida, “es renuncia a l’espai previst al Passeig de Gràcia”, però que “respecte a la resta de municipis de Catalunya” se celebrarà aquest Dia de la rosa “d’acord a la situació sanitària que tingui cada un d’ells”.

Des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya considerem que el DIA DE LA ROSA és una celebració de la vida, un estat d’ànim, un compartir una emoció, i que no implica cap perill per a la població en relació al Covid-19. Tothom pot adquirir i lluir, en públic o en la intimitat de casa seva, una rosa guarnida en senyal d’amor, d’amistat, de solidaritat i de força.

Així que reivindiquem aquesta festa i animem tothom, comerciants de la flor i ciutadans, a gaudir-la en plenitud (i la mascareta posada).