Trobada amb la consellera d’Agricultura

Els responsables del Mercat de Flor i Planta, amb la nova presidenta Mercè Martínez al capdavant, s’han reunit aquest migdia amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

L’objectiu de la trobada, que s’ha allargat prop d’una hora, ha estat posar sobre la taula tota una sèrie de demandes tant del Mercat com del sector que necessiten atenció urgent, així com la presentació a la consellera de la nova Junta Rectora.

Després de fer un repàs a la situació per la qual passa el món de la producció i comercialització de la flor i la planta, el Mercat hem demanat una millor valorització i consideració del què representa el nostre sector dins l’agricultura del país. Hem reiterat la necessitat d’ajuts i d’accions per garantir un futur de tots aquells a qui representem i ens hem reivindicat com a sector essencial.

Alhora hem acordat la necessitat de dur a terme campanyes de promoció del consum específiques per a la flor i la planta, com es fa amb l’agroalimentació, i l’impuls d’una marca representativa de tot el nostre col·lectiu que protegeixi i faci destacar els nostres productes.

En presència de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, hem reclamat que es defineixi tan aviat com sigui possible el Pla Director d’Usos de la zona on ens ubiquem, en la qual es desenvolupen gran quantitat d’activitats agràries, comercials, i industrials relacionades amb la floricultura i l’horticultura ornamental. Demanem la creació d’un parc “tecnoagrícola” que ens defineixi i ens permeti créixer d’acord a un marc legal concret. També s’ha fet petició de millorar els accessos a aquesta zona, tant des de la Nacional-II, com a la millora del Torrent del Crist, que suporta actualment un trànsit destacable de tot tipus de vehicles, inclosos camions de gran tonatge.

La reunió ha estat molt fluïda i ha servit per reobrir la comunicació directa amb la consellera d’Agricultura i el seu equip i poder-li traslladar directament les inquietuds del sector. Cal esmentar que hi ha participat també el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez; la directora general d’Agricultura, Elisenda Guillaumes; la sub-directora general d’Agricultura, Neus Ferrete; el director dels Serveis Territorials de Barcelona, Josep Pena; la diputada al Parlament per ERC Mònica Palacín; i l’alcalde de Vilassar de Mar i president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot. Per part del Mercat, han intervingut la presidenta Mercè Martínez, el vicepresident Jordi Rodón, la tresorera Montse Ramon i la vicesecretària Montse Gel.