Mercè Martínez, nova presidenta del Mercat

La nova Junta Rectora pren com a repte recuperar el lideratge del sector ornamental i reactivar-lo.

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya va escollir dimecres 17 de juny una nova Junta Rectora, qui en representació dels seus 337 socis, gestionarà la SAT durant els propers quatre anys.

La nova Junta l’encapçala Mercè Martínez, de l’empresa Florinova, i comptarà amb un equip en què estan representats els subsectors de la flor, la planta i els complements, amb membres que ja tenen experiència en anteriors juntes i membres que s’hi incorporen per primer cop.

La nova Junta ha quedat definida d’acord a les següents responsabilitats:

Presidenta:           MERCÈ MARTÍNEZ, productora de planta

Vicepresident:       JORDI RODÓN, majorista de planta

Vicepresident 2n: VICENÇ CONESA, productor de planta

Secretari:             JAUME BRASÓ, productor-majorista de planta

Vicesecretària:      MONTSE GEL, productora-majorista de planta

Tresorera:            MONTSE RAMON, productora de flor

Vicetresorera:       M.CINTA JUSTE, productora de flor

Vocal:                   JORDI PUIXEU, majorista de complements de floristeria

Vocal:                   LLUÍS BARTRÉS, productor de flor

Més presència femenina

Mercè Martínez és la primera presidenta del Mercat en els 37 anys d’història de l’entitat. Accedeix al càrrec aportant l’experiència que li dona una llarga trajectòria com a majorista de flor tallada, complements i decoració, primer, i actualment com a cap d’administració de Florinova, una empresa productora de planta. En la seva carrera, que va començar als anys 80, ha tingut ocasió de conèixer el sector tant de manera interna com des de fora, i ha tractat amb totes les peces que el conformen, des de la producció en origen, passant per la comercialització i fins a la floristeria i el comerç minorista.

També es dona el cas que aquesta Junta és la que té més dones des de la creació del Mercat, i és que amb quatre representants, i amb càrrecs com la tresoreria i la mateixa presidència, elles assumeixen una presència més igualitària en l’organigrama.

Nou interventor de comptes

En aquestes eleccions es va escollir també un nou Interventor de Comptes, càrrec per al qual ha estat elegit Andreu Tolrà, qui va ser l’únic a presentar-se per assumir aquesta responsabilitat. Tolrà vetllarà per la revisió dels comptes de la SAT, podent consultar tota la documentació al respecte i demanar-ne l’assessorament que estimi convenient, i sobre els quals elaborarà els informes que es presenten a l’Assemblea General.

Líders del sector

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya ha englobat, des de la seva creació el 1983, tot el sector ornamental del nostre territori. Com a mercat en origen, és a les seves instal·lacions des d’on es distribueix una part important de la flor i la planta que es produeix a Catalunya, i amb la incorporació de molts comercialitzadors majoristes, també és des d’aquí que es tracta amb molta flor i planta importada d’altres regions o països.

I aquest lideratge inequívoc és el que vol fer valer la nova Junta: “Hem de recuperar el paper del Mercat com a buc insígnia del sector de la flor i planta ornamental”, remarca Mercè Martínez, afegint que “cal que el Mercat torni a lluir i ser important”. Aquest és el repte que ella, i la nova Junta, pren amb gran responsabilitat, però també molta il·lusió, per als propers anys.