La campanya de Sant Jordi perilla per a productors i majoristes de roses

Ateses les mesures aplicades per l’Estat d’Alarma declarat pel Govern i pendents que aquestes es perllonguin en el temps, el sector de la flor i la planta viu amb angoixa la possible anul·lació de la Diada de Sant Jordi

Quan falta poc més d’un mes per a la Diada de Sant Jordi, cultivadors de roses i rosers, majoristes i importadors, i també comercialitzadors de complements com embossats, espigues i cintes, veuen molt preocupats com la tradicional celebració podria no celebrar-se aquest any.

El conegut també com el Dia de la Rosa o el Dia dels Enamorats de Catalunya és un dels epicentres de la campanya comercial de primavera, i suposa per a moltes empreses del sector de la flor i la planta una de les principals vies d’ingressos i per tant, de sostenibilitat econòmica per a les seves societats.

Malgrat tot, prudència

Per aquesta raó, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya volem mostrar-nos prudents a l’hora de donar per perduda la Diada de Sant Jordi, i, com ja ha manifestat el Gremi de Floristes, mantenir-nos a l’espera dels propers esdeveniments i posar-nos a disposició de les autoritats –Generalitat i Ajuntaments- si finalment es pugués celebrar aquesta festivitat tan important per la nostra cultura.

Els productors segueixen cultivant les seves roses, tenint cura dels seus rosers, i els majoristes compten encara amb un cert marge abans no hagin de realitzar definitivament les seves comandes de roses als mercats internacionals.

Afegir que entenem la postura de la Cambra del Llibre, tot i haver actuat sense tenir en compte els altres sectors afectats, però el col·lectiu de la flor i la planta és molt més operatiu que el del llibre i, donat el cas, podríem aportar les tradicionals roses a la Diada si el 23 d’abril s’hagués aixecat ja el confinament.