El comerç de flor i planta paralitzat: pèrdues milionàries per a productors i majoristes

L’Estat d’Alarma decretat pel Govern ha aturat tota activitat relacionada amb la floristeria, la jardineria i el paisatgisme en plena campanya de primavera, quan cultivadors i comercialitzadors es troben en el seu punt més àlgid de feina

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya denunciem l’estat de desemparament amb què es troben els professionals de la flor i la planta davant la crisi econòmica que genera l’Estat d’Alarma pel Covid-19 i les mesures aplicades per la Generalitat de Catalunya. El bloqueig comercial al qual es veu abocat el nostre sector comporta pèrdues molt quantioses a tots nivells i que considerem que no estan essent prou valorades per les autoritats, com si que veiem que es fa amb d’altres sectors.

El Mercat de Flor i Planta és una societat formada per més de 300 socis entre floricultors, horticultors ornamentals, majoristes, comercialitzadors i distribuidors de materials complementaris de floristeria i jardineria. És un dels principals centres de distribució de flor i planta en origen del país, sobretot mitjançant el seu servei de Venda Directa, el qual a instàncies dels responsables del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya va ser tancat el passat 14 de març fins que les autoritats permetin la reobertura.

A l’espera de comptar amb xifres concretes de les pèrdues totals, que s’aniran incrementant a mesura que es perllongui l’Estat d’Alarma i el confinament, volem deixar constància del greu perjudici que suposa aquesta situació per a un sector, que encara que petit, és molt important per a moltes famílies catalanes, especialment de la comarca del Maresme i que ha estat repetidament desatès per les Administracions.