In memoriam Josep Pastó, president del Mercat

Josep Pastó

Josep Pastó Lorca, qui fou president del Mercat de Flor i Planta del 2014 fins al 2017, ens va deixar ahir, divendres 9 d’agost, després d’una llarga lluita contra el càncer.

Pastó era horticultor, fill de floricultors, i fins fa dos anys encara cultivava a Tiana diverses varietats de planta ornamental, entre les quals destacaven les seves begònies i ponsèties, entre d’altres. Emprenedor de mena, des de ben jove va desenvolupar múltiples activitats comercials dins el sector, sobretot a Catalunya i Espanya, però també a França o fins i tot a la República Dominicana.

Com a president del Mercat, sota el seu mandat es van fer les últimes reformes de la Venda Directa, es va crear la marca Cultiu d’Aquí i es va intentar engegar un centre de distribució al sud de França. Com a president de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya -la CHOC- es va donar l’impuls definitiu per a la consolidació del moviment Viles Florides.

Les exèquies tindran lloc demà diumenge 11 d’agost a les 10.30h al Tanatori de Can Ruti (Badalona).

Descansi en Pau.