El Mercat s’internacionalitza: obrim un punt de venda a Toulouse!

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya hem posat en marxa un punt de venda de flor i planta al Sud de França, amb l’objectiu de donar resposta mitjançant l’exportació a les necessitats de creixement del sector i les demandes del mercat francès. Aquest projecte porta anys gestant-se i ara es fa realitat per ser l’impuls definitiu a les empreses dels nostres socis.

Aquest nou centre de distribució del Mercat s’ubica a la població de Saint Jory, al costat de Toulouse, i funcionarà sota la forma d’un cash&carry, des del qual s’atendran comandes i s’agruparà gènere per als clients que ho sol·licitin. Aquest cash operarà sota el paraigües d’una empresa francesa creada expressament per aquesta activitat, HORTIGROUPE SAS, participada íntegrament pel mateix Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya SAT.

El punt de venda s’ha instal·lat en una nau de 800m2 que compta amb més de 2.000m2 més de terreny per a plantejar el progressiu creixement de l’activitat. Es troba molt ben comunicada per carretera, a poc més de 10 minuts del centre de Toulouse, i compta amb un extens aparcament per als clients.

Inicialment han participat en la posada en marxa del cash&carry d’Hortigroupe prop de trenta socis del sector de la planta, i en les properes setmanes s’hi vol incorporar la participació dels productors de flor i d’aquells que venen complements i subministres professionals per a l’horticultura i la floristeria.

Per a la obertura d’aquest centre, aquest dijous 27 d’abril, es va posar a la venda una selecció de 20.000 plantes, entre les quals hi havia planta de temporada, aromàtiques, enfiladisses, planta d’interior, arbustiva, fruiters, etc. que van atraure l’interès d’uns primers clients, atrets per la bona relació qualitat-preu dels productes ofertats.

D’aquesta manera, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya avancem amb pas ferm en la nostra internacionalització.